ЦЕНТЪР ЗА КОСТЕНУРКИ

Фондация Геа Челониа

 
Център за костенурки

 

 

 

Зелен туризъм


 

Излет за наблюдение на земноводни и влечуги Елените

 

През последните няколко години центърът за костенурки започна да развива херпетологичен туризъм (наблюдение на земноводни и влечуги), със средствата от който подпомага консервационната си работа и издръжката на приетите животни. Той е изграден в един от малкото Черноморски райони, незасегнати от курортно строителство - своеобразен остров, поддържащ богата растителност и животински свят, сред море от луксозни курорти с огромен туристически поток.

За любителите на костенурките и останалите представители на влечугите и земноводните предлагаме различни варианти за наблюдение, както в Центъра, така и в естествената им среда. Разработихме 7 туристически програми, предлагани самостоятелно или в 8 различни пакета според продължителността на престоя. Херпетологичните наблюдения са в рамките на еднодневна екскурзия и са с включен транспорт до дестинация по Черноморското крайбрежие и водачество на български или английски език. Гостите се настаняват в центъра. Освен херпетологичните обиколки, предлагаме още радио-проследяване на костенурки в естествената им среда, фотографиране на костенурки, както и на птици от укритие в двора; полудневни или целодневни екскурзии до исторически, архитектурни и археологически културни обекти и събития.

 

 

Туристически програми:

 

Програма 1. Да опознаем костенурките – програма в Центъра на костенурки
Програма 2. Обиколка из Еминска планина - царството на костенурките и един от най-богатите херпетологични райони в България
Програма 3. Херпетологични обиколки по крайбрежието на Черно море
Програма 4. Радио-проследяване на костенурки
Програма 5. Фотографиране на костенурки и птици
Програма 6. Природни забележителности
Програма 7. Туристически обекти

В осемте пакета са включени: настаняване в базата на центъра, турове за наблюдаване на животни и местообитания, защитени територии, културни обекти, радио-проследяване на костенурки. При желание организираме и трансфер от летището, автогарата или гарата във Варна/Бургас и обратно. Подробна информация за нашите програми можете да намерите тук.

Фотосафари

 

Нос Калиакра