ЦЕНТЪР ЗА КОСТЕНУРКИ

Фондация Геа Челониа

 
Център за костенурки

 

 

 

Еднодневни обучителни програми за деца и младежи


 

 

 

 

 

 

Програма за детски градини

 

Програмата включва обиколка на центъра, запознаване с неговите обитатели, приказка и игра. На всеки 5 деца, трябва да има един възрастен придружител, който е с тях по време на цялото посещение. Продължителност: 1 час.

 

 

 

Програми за деца и младежи от 7 до 18 години

 

 

Програма "Опознай костенурките"

 

Програма „Опознай костенурките” включва обиколка на центъра и запознаване с неговите обитатели. Обиколката се води от нашия екип, който по атрактивен начин въвлича децата в света на костенурките, кара ги да преживяват и мислят и ги ангажира в решаване на загадки. Подходяща за деца и младежи от 7 до 18 години. Продължителност: 1 час. Изпълнява се от април до октомври.

 

 

 

Програма "Играй в Центъра за костенурки"

 

Включва обиколка на центъра, запознаване с неговите обитатели и тематични игри с образователен характер. Подходяща за деца от 7 до 10 години. Продължителност: 3 часа. Изпълнява се от април до октомври.

 

 

Програма "Учи с костенурките"

 

Програма „ Учи с костенурките” включва обиколка на центъра, запознаване с неговите обитатели, образователни дейности в зала с презентации, видео материали и въвличане на децата в изследванията на центъра, свързани с опазването на костенурките. Подходяща за деца над 10 години. Продължителност: 3 часа. Изпълнява се от април до октомври.

 

 

 

 

Програма "Открий костенурка"

 

Програмата включва обиколка на центъра, запознаване с обитателите му, кратко представяне на метода за намиране на костенурки с радиопредавател (радио-телеметрия), инструктаж и радио-проследяване. Подходяща за деца и младежи от 7 до 18 години. Продължителност: 3 часа. Изпълнява се от април до октомври. Повече за радио-телеметрията като изследователски метод можете да научите тук.

 

 

 

 

Програма "Костенурков полуден"

 

Програмата включва обиколка на центъра, запознаване с обитателите му, грижа за костенурките, дейности в зала и игри. Продължителност: 4 часа. Изпълнява се от април до октомври.

 

 

Програма "Млад изследовател"

 

Включва обиколка на центъра и запознаване с обитателите му; кратко обучение в разпознаване на костенурките по вид, пол и възраст; инструктаж за теренна работа; двучасов излет за намиране на костенурки в природата, в околностите на село Баня. Подходяща за деца и младежи от 7 до 18 години. Продължителност: 5 часа. Изпълнява се от април до юли.

 

 

 

Програма "По следите на костенурките"

 

Включва обиколка на центъра и запознаване с обитателите му; кратко обучение в разпознаване на костенурките по вид, пол и възраст; инструктаж за теренна работа, включително работа с GPS и полеви определители за животни; четиричасов излет за намиране на костенурки в природата по екопътека Иракли - Емона; определяне на земноводни, влечуги и обикновени видове птици по маршрута. В програмата е включен сух обяд, игри и плаж (по желание). Подходяща е за деца и младежи от 7 до 18 години. Продължителност: 7 часа. Изпълнява се от юни до септември с групи до 12 деца. Програмата дава възможност за включване и на семейства с деца, като максималният брой на всички участници е 12 души. Ако семействата разполагат със собствен транспорт, няма ограничение в броя на участниците.